5 Omega óra, amit végül sosem gyártottak le! "Tervezőasztalon rekedt" csodák!

Léteznek olyan kísérletek, soha el nem készült darabok, prototípusok, melyek sokmindenki fantáziáját megmozgatták. Ezekből mutatunk be 5 ritka darabot, amik érdekes történettel rendelkeznek!

Az Omega mindig is híres volt a búvárkodásra készült merülőóráiról. Több remek modellt is adtak a világnak, azonban, ha valaki a hozzájuk kötődő múzeumba ellátogat, ki fog szúrni olyan prototípusokat, amik valamiért soha nem jutottak el a gyártásig.

Szuper kompresszor óraváz

A prototípus valamikor 1969-ben született meg. EZ egy 52 milliméteres átmérőjű darab volt, amit úgy terveztek, hogy magas héliumtartalmú környezetben is lehessen használni. Elképesztő nyomásnak tudott ugyanis ellenállni.

Azonban abban az időben az Omega Seamaster 600-at is különféle teszteknek vetették alá, amik azt mutatták, hogy az óra közel százszor vízállóbb és nyomásállób, mint az Apollo űrhajó.

Ily módon az Omega nem is kergette tovább a vágyálmokat ezzel a prototípussal.

Omega Seamaster 1000  prototípus

Az Omega ezen prototípusa soha nem került legyártásra abban a formában, ahogy megtervezték. A különlegessége az érdekesre sikeredett óramutató designból adódik, valamint abból, hogy 2 évvel a Rolexxel való együttműködés előtt egy kísérlet során leküldték a tenger mélyére.

Ott összesen 8 napot töltött el, hogy megnézzék, mennyire ellenálló a víznyomással szemben. Eközben felállították az akkori rekordot.

Az óra kissé puritán látványú volt, de mégis praktikus és elegáns.

Seamaster 1000 Prototype Titanium

Ez az órakülönlegesség rozsdamentes acélvázban öltött testet. Ez volt az egyike a legelső Seamaster 1000 prototípusnak, melyhez már tiszta acélt használtak.

Akkoriban igazi mérföldkőnek számított, a múzeumban pedig azóta is bárki megtekintheti az első darabot, valamint a második legyártott prototípust is!.

Az első Seamaster 1000 modellt 1982-ben készítették el, a második darab már külsőben és egyéb apróságokban is eltért közvetlen elődjétől.

  

Omega Megaquartz Seamaster 1000

Ez egy kifejezetten extrém kinézetű óra volt a maga idejében, mely most is megigézi a szemeket. Az óra számlapjának az a különlegessége, hogy különleges, karcálló üvegből készült rá az azt védő zafírüveg búra.

Maga a számlap pedig mozgalmas, de mégis letisztult.

Az órának egyik leglátványosabb védjegye az úgynevezett "Plongeur" óramutató, mely az aktuálisan eltelt percet mutatta.

  

Diver Mockup Seamaster 120

Ez egy igen korai verziója a Seamaster 120 modellnek. Látszik, hogy csupasz, kezdetleges, részletekben egyáltalán nem gazdag óra.

Mintha nem lenne eléggé kiforrva, és egy letűnt prototípus befejezetlen darabja lenne. Valamikor a 70-es években kezdődhetett a története.

Eredetileg ugyanis egyfajta design tanulmány keretében alkották meg, maga az óra használva is volt ennek megfelelően, de tömeggyártásra végül így, ebben a formában nem került sor.