Különleges karórák? Itt a Bitcoinért megvehető óra, nem akármi dübörög benne

Nem akármivel rukkolt elő nemrég a Hublot.

Az egyik svájci luxusóra-gyártó cég stílusosan emlékezett meg a Bitcoin tizedik születésnapjáról, egy limitált szériás „Bitcoin-órával”.

11 éves lassan a legismertebb kriptopénz, a bitcoin, és a svájci luxusóra-gyártó Hublot a BIG BANG MECA-10 P2P nevű újdonsággal tiszteleg az évforduló előtt.

Az óra, amelyet november 6-án mutattak be Hongkongba, a BIG BANG MECA-10 családba érkezik.

Mindössze 210 darab készül belőle, és a szám egyfajta utalás arra, hogy összesen 21 millió Bitcoin létezik.

Az újdonságot 45 mm-es fekete kerámia házba zárták, s minden darabnak egyedi, a bitcoin-tranzakcióra utaló egyedi azonosító száma van, amelyet a számlapot körülölelő keretbe gravíroznak.

Az órát és különösen a borjúbőrből és fekete gumiból készülő szíjat a blockchain technológiára utalás jellemzi, a számítógépes hálózatok összekapcsolódásának reprezentációja, hiszen itt dolgozik a virtuális pénz.



A 100 méterig vízálló óra tíz napig működik egy feltöltéssel, és a Hublot szerint ez a szám nem hasraütés-szerű, hanem a bitcoin éveinek számára utal.

Más kérdés, hogy a család többi tagjára is ugyanilyen hosszú feltöltés utáni működési idő jellemző

Az óra áráról még nincs információ, de nagyjából 25 ezer dollárnak megfelelő bitcoinnal lehet kalkulálni.

A bitcoin-tranzakciókat egy ázsiai brókercég, az OS Limited (OSL) kezeli majd. A Hublot úgy véli, újdonságukkal is demonstrálják három hívószavukat: elsőnek, másnak, különlegesnek lenni.



OSZD MEG másokkal is!