TAG Heuer Monza Calibre 17: az igazi Vintage autóversenyzők szerelmeseinek kötelező

A dicső autóversenyzések időszakát eleveníti meg ez a TAG Heuer által életre hívott csoda.

A TAG Heuer az egyik legnagyobb és egyben legnevesebb óragyár, mely minden hónapban képes meglepetéseket okozni, főleg eladásaival, vagy azzal, hogy egy olyan új óra debütál az óramestereik keze között, ami egy új minőséget jelent az óragyártásban.

Van úgy, hogy szélesebb közönség számára gyártanak valamit, és van úgy, hogy egy réteget céloznak meg egy-egy darabbal.

Most egy ilyen utóbbit mutatunk be.A retró autóversenyzések időszakát eleveníti meg a TAG Heuer Monza Calibre 17.

Egy egyedülálló, mesés kinézetű, autóversenyzést szinte felélesztő darabról beszélhetünk, amiből nem spórolták ki az "anyagot".

Ehhez pedig tényleg nagyban hozzájárul a különleges design, és az, hogy az óra színei is autóversenyzős, gumis-élénk piros kombóban pompáznak.

Szinte halljuk a fékcsikorgásokat, érezzük a benzin és gumiszag kellemes keverékét...

AZ óra maga a Forma 1-es motoroknak állít egyfajta kulturális és képzeletbeli emléket.

Az olasz Grand Prix harmadik befutója Niki Lauda volt, sokak szerint ezt az emléket is remekül felidézi az óra.Az 1976-os eredeti Monzáról lett lemásolja, majd némileg újraálmodva a számlap stílusa, elrendezése, ami kifejezetten tetszetős, jót tette neki, ugyanis növeli azt a bizonyos nosztalgiafaktort.

A tisztára csiszolt zafírüveg mögött megbújó fekete számlap jól olvasható, ez pedig nagyon fontos volt egy óránál az autóversenyzés fénykorában.

Néhány technikai adat róla:

Az óra 37 köves, automatikus működésű, és 42 milliméteres óratokkal rendelkezik, ami 13.5 milliméter magasságú.

Viszonylag könnyű óráról van szó, így az óraszíj is ehhez mérten elegáns, de nem túl hivalkodó, nem robusztus, ahogyan egyesek elvárnák egy ilyen autós sport órától.

A fekete bór óraszíj remek keretet ad az egyébként szinte vibráló csodának.Az óra ára közel másfél millió forint, ami aprópénz egy ilyen jól összerakott darabért.

OSZD MEG másokkal is!