Egy modernkori Indiana Jones a Casio üdvöskéje: bivalyerős társ bármilyen körülmények között

A Rangeman-t olyan folyadékkristályos kijelzővel látták el, mely mínusz fokokban sem lassul le. És ez még nem minden!

A Casio Rangeman igazi felfedező óra, abból is a modernebb változat.

Emellett annyira maszkulin, olyan markáns, és olyan hamar eszünkbe juttatja a letűnt kalandorok világát, hogy még maga Indiana Jones is ezt hordaná, ha ma lenne fiatal.

A Casio üdvöskéje számtalan téren teljesíti túl vetélytársait, önmagához képest pedig elmondható, hogy az óragyár ezzel túllépett saját árnyékán.



A Rangeman valamivel nagyobb, mint egy mindennapi viseletre tervezett óra.

Az acél és poliuretán gyantát ötvöző tok feladata, hogy megvédje a fejlett technológiát alkalmazó szerkezetet, amely bizonyos körülmények között akár életet is menthet.

Szíja a tartósság érdekében karbonszálakkal lett megerősítve, amely leginkább a szakítószilárdságra van pozitív hatással.



A Rangeman-t számos hasznos funkciója mellett az 1575,42 MHz frekvenciával rendelkező GPS chip teszi különlegessé, mely nemcsak az idő szinkronizálására, hanem a navigációra is használható.

Utóbbi ráadásul nincs korlátozva az akkumulátor teljesítményére vonatkozóan, a napelemes töltési lehetőségnek köszönhetően ugyanis öt órán át tartó, fénnyel való töltés után még koromsötétben is akár 33 órán keresztül is használható a navigáció.

Ha a GPS miatt valamiért mégis lemerülne az óra alapfunkciói továbbra is igénybe vehetők, mivel azok önálló energiaforrásról működnek.

Sürgős esetében pedig a karóra egy lapos töltővel gyorsan és egyszerűen feltölthető.



A navigáció funkció eléréséhez elengedhetetlen szükség van egy okostelefonra, vagy táblagépre és a G-Shock Connected alkalmazásra.

A Rangeman jelenleg az egyetlen G-Shock, mely képes az óra pozícióját és az aktuális időt térképre vinni.

Ennek köszönhetően a felhasználó 60 útszakasz pontot határozhat meg, melyek a fentieken kívül a tengerszint feletti magasságot, a földrajzi hosszúságot és szélességet és a dátumot is rögzítik.

Ez egy ízig-vérig felfedezőknek, kalandsoroknak szánt óra, ami nem hagy cserbens emmiylen körülmények között.

Végső soron pedig ahogyan már említettük, akár életeket is menthet.



OSZD MEG másokkal is!