Egy modernkori Indiana Jones a Casio üdvöskéje: bivalyerős társ bármilyen körülmények között

A Rangeman-t olyan folyadékkristályos kijelzővel látták el, mely mínusz fokokban sem lassul le. És ez még nem minden!

A Casio Rangeman igazi felfedező óra, abból is a modernebb változat.

Emellett annyira maszkulin, olyan markáns, és olyan hamar eszünkbe juttatja a letűnt kalandorok világát, hogy még maga Indiana Jones is ezt hordaná, ha ma lenne fiatal.

A Casio üdvöskéje számtalan téren teljesíti túl vetélytársait, önmagához képest pedig elmondható, hogy az óragyár ezzel túllépett saját árnyékán.A Rangeman valamivel nagyobb, mint egy mindennapi viseletre tervezett óra.

Az acél és poliuretán gyantát ötvöző tok feladata, hogy megvédje a fejlett technológiát alkalmazó szerkezetet, amely bizonyos körülmények között akár életet is menthet.

Szíja a tartósság érdekében karbonszálakkal lett megerősítve, amely leginkább a szakítószilárdságra van pozitív hatással.A Rangeman-t számos hasznos funkciója mellett az 1575,42 MHz frekvenciával rendelkező GPS chip teszi különlegessé, mely nemcsak az idő szinkronizálására, hanem a navigációra is használható.

Utóbbi ráadásul nincs korlátozva az akkumulátor teljesítményére vonatkozóan, a napelemes töltési lehetőségnek köszönhetően ugyanis öt órán át tartó, fénnyel való töltés után még koromsötétben is akár 33 órán keresztül is használható a navigáció.

Ha a GPS miatt valamiért mégis lemerülne az óra alapfunkciói továbbra is igénybe vehetők, mivel azok önálló energiaforrásról működnek.

Sürgős esetében pedig a karóra egy lapos töltővel gyorsan és egyszerűen feltölthető.A navigáció funkció eléréséhez elengedhetetlen szükség van egy okostelefonra, vagy táblagépre és a G-Shock Connected alkalmazásra.

A Rangeman jelenleg az egyetlen G-Shock, mely képes az óra pozícióját és az aktuális időt térképre vinni.

Ennek köszönhetően a felhasználó 60 útszakasz pontot határozhat meg, melyek a fentieken kívül a tengerszint feletti magasságot, a földrajzi hosszúságot és szélességet és a dátumot is rögzítik.

Ez egy ízig-vérig felfedezőknek, kalandsoroknak szánt óra, ami nem hagy cserbens emmiylen körülmények között.

Végső soron pedig ahogyan már említettük, akár életeket is menthet.OSZD MEG másokkal is!