Vacheron Constantin Armillary Tourbillon Serpent: Ez az egyik legszebb Tourbillon óra a piacon: megigéz és magával ragad!

A rendkívül hosszú nevű, de eleganciát meg nem hazudtoló Vacheron Constantin Les Cabinotiers Mécaniques Sauvage Armillary Tourbillon Serpent egy igazi különlegesség.

A különleges kollekció keretében összesen 20 darabot gyártottak belőle, mindegyik természetesen egyeid, kézzel készített, ahogyan azt egy ilyen stílusú és típusú óránál  már az ember megszokhatta.

Az óragyártó cég az összes eddigi 263 éves órakészítési tudását latba vetette, hogy elkészüljön ez az óraremek.

Az Armillary Toourbillon az eddigi talán legjobb Vacheron óra, ami összesen 6 új szabadalmat is magában foglal.

A Tourbillon eleve egy igen különleges óra.

A tourbillon franciául forgószelet jelent, neve a hajszálrugó oszcillációs mozgásából ered.

1795 körül alkotta meg a francia-svájci órakészítő mester, Abraham-Louis Breguet, amikor továbbfejlesztette az angol kronométer készítő John Arnold ideáját. A többi már történelem...

Visszatérve az Armillary Serpentre: dupla retrográd óra és percmutatók találhatók az óra jobb oldalán, kettős tengellyel rendelkezik a benne lévő tourbillon szerkezet.

Remek és markáns külsőt ad az órának a Hacheron szimbolikus jelzése is.

Az óra számlapja elképesztően látványos, lévén, hogy skeleton felépítésű, azaz látszik az óraszerkezet, és annak finommechanikája a tökéletesre csiszolt zafírüveg mögött.

A számlapon lévő római számok aranyló színekkel játszanak, még több eleganciát öntve magába az órába.

Az óraváz szintén gyönyörű aranyban pompázik, és az odalán olyan látványos, kézzel mível domborműves mintát kapott, mintha a Sixtusi Kápolna egy műalkotása lenne. Ez ugyanis már nem iparosmunka, ez már MŰVÉSZET!

Az óra hasonlat egy 2016-ban piacra dobott korábbi modellre, a Maître Cabinotier Retrograde Armillary Tourbillonra. Ez a világ egyik legbonyolultabb óraszerkezetét tartalmazó óra.

Összesen 57 finom mechanikai elem van beépítve, melyek egy idejűleg, tökéletesen és összhangban működnek egymással, hogy életre keltsék ezt az órát.

Mint írtuk, ez az óra egy kettős tengellyel rendelkező tourbillon szerkezetet foglal magában, aminek egyes részei szilikonból készültek, a tourbillont magába foglaló váz pedig alumíniumból.

Az óraváz vörösarany külsejét éjfekete, börből készült úraszíjjal van keretbe foglalva, ami megint csak hozzáad a nagy egészhez, hogy olyan elegáns hatást keltsen, mint semmi más.

A Vacheron információi szerint az órának egyedi árazása van, azaz érdeklődni kell az egyes legyártott darabok iránt.

Ez megint csak jelzi, hogy nem akármilyen darabokról van szó, és hogy minden egyes darabnak külön története van, és úgy bánnak velük, mint a hímestojással!

Egy biztos: aki egy ilyenhez hozzájut, és a csuklóján hordhatja, az igazán különleges élményben részesül.