Ezért mutat minden karóra 10 óra 10 percet a reklámfotókon! A nagy titok, és ami mögötte van!

Megszámlálhatatlan legenda született ennek magyarázatára. Ez a teljes igazság, és nagyon meglepő!

Ez egy olyan rejtély, amit sok órakedvelő megfigyelhetett, de nagyon sokan egyszerűen nem vettek eddig róla tudomást.

Ha megfigyeljük a legtöbb reklámfotót, akkor láthatjuk - azért vannak kivételek - hogy az órák 10 óra 10 percet mutatnak.

Ennek okát nagyon sokáig nem lehetett tudni, és mindenki csak találgatott, így különböző elméletek születtek arra, hogy miért van.

Sokan azt gondolják, hogy azért mutat annyit, mert akkor halt meg Abraham Lincoln/John F. Kennedy/Martin Luther King Jr. De Lincolnt 10:15-kor lőtték le és másnap reggel 7:22-kor halt meg. Kennedyt 12:30-kor lőtték le és fél órával később nyilvánították halottnak, Kinget pedig 6:01-kor lőtték le és 7:05-kor jelentették be halálát. Ez az elmélet tehát megbukik.

Egy másik elmélet szerint 10 óra 10 perckor dobták le azt a hírhedt atombombát Hirosimára, és ezzel emlékeznek az áldozatokra.

Azonban ez történelmileg meglehetősen pontatlan, mert 11 óra 1 perckor történt a hatalmas pusztítás...

A válasz a kérdésre sokkal gyakorlatiasabb. Mi több, egyszerűbb, mint hinnénk.

Az egész egyetlen szóból áll mely megoldja számunkra az egész rejtélyt:

ESZTÉTIKA.

Egyszerűen azért, mert így szép. A mutatók szimmetrikusak és az emberek sokkal szívesebben néznek szimmetrikus képekre.

 A gyártó logója is jól látható, amelyet általában a 12-es alá helyeznek. Látni a 9-es és a 3-as számok köré tett egyéb kiegészítőket, mint például a dátumot jelző szám.

Hogy teljes legyen a kép, eláruljuk, hogy a gyártók kicsit csalnak néha. A Rolex például 10:10:31-re állítja be óráit, a Timex 10:09:36-ra.

Eredetileg 8:20-ra voltak állítva egyes gyártók órái. Így azonban a két mutató lefelé lógott, mint egy szomorú arc. A 10:10 sokkal vidámabb ennél.

Ennek ellenére vannak olyan gyártók, akik még ma is a 8:20-at használják, mert logójuk a 6-osnál van, így jobban kiemelik azt.