Közösségi órakészítés? Egy közösség meglépte azt, amit senki

Luxus karórák fognak készülni közösségi támogatással, méghozzá nem is akármilyenek!

Lehet még egy új óragyárnak helye a piacon?

Labdába lehet rúgni a nagy és legendás óragyárak mellett, akik lefedik a piacot?

lehet egyáltalán újat mutatni még a karórák terén, vagy már minden ki lett találva?

A válasz egyértelműen IGEN!



Azért is igen, mert a 2018 Januárjában alapított Active nevű vállalkozás nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint abban hogy berobban az órák piacára.

Saját bevallásuk szerint az egész csapatuk óraszerető "őrültekből" áll, akik valóságos szenvedéllyel viseltetnek ezekkel a szerkezetekkel kapcsolatban.

Hozzátették, hogy minden általuk készített óra magas minőségű és egyedileg, azaz kézileg összerakott, épp mint egy Rolex, Tag Heuer, vagy más gyártók esetében-

Az Active most a Kickstarteren próbál szerencsét.

Ez egy olyan weboldal, ahol közösségi támogatásra lehet tőkét gyűjteni. A modell az elmúlt években nagy sikert aratott, számtalan technológiai kütyü és újítás elindításában vállalt oroszlánrészt.



Az Active olyan órákat gyárt a jövőben, ami a technológiát és a kreativitást ötvözi minden egyes óraszerkezetben.

Ezek most főleg Modern Vintage dizájnnal készülnek, és automatikus elven működnek. Az előzetes tapasztalatok alapján sokan meg vannak vele elégedve.

Többféle színben lehet választani abból a modellből, mely az ominózus Kickstarter kampányukban is szerepel.

Az Active csapatának egy része komolyabban si foglalkozott már órákkal, és folyamatosan érett meg bennük a gondolat, hogy egy saját óramárkát, egy különálló vonalat alkossanak.

Van olyan is a csapattagok között, aki már 28 éve foglalkozik óramesterként órákkal, és Hong Kongban mindent kitanult, ami a "szakmával" jár.

Terveik szerint ha összejön a kampány, akkor világszerte közel 400 óra szaküzletben láthatjuk viszont majd az általuk készített órákat.



Labdába rúghat-e egy ilyen kis, és fiatal vállalkozás a nagy óragyárakkal?

Ezt nem tudni, az idő fogja eldönteni, de mindenképpen üdvözlendő a próbálkozás. Ne feledjük, hogy az ilyen szabad verseny viszi előre az órapiacot, és eredményezi azt, hogy mindenki a legjobbal rukkol elő.

Így pedig az órakedvelők el vannak kényeztetve.