Stílusos férfi karórák 100 ezer forint alatt: a minőség nem csak olcsóság kérdése

Bizony előfordul, hogy jó áron kapunk minőséget. Ezek közül mutatunk be néhányat!

Az órák szerelmesei tudják, és azok is, akik kicsit tapasztaltabbak már, hogy bizonyos órákat nem az áru ad el, hanem az azokhoz mérten magas minőségük.

Mert nem csak méregdrága Rolexekből és Omega órákból áll a világ...

Bár kétségtelen, hogy ezek nem csak azért olyan drágák, mert a legmagasabb svájci minőséget képviselik, hanem egyúttal ékszerek is a csuklón, azért találni "diszkont" áron is órát, ami felveheti a versenyt a nagyokkal is.

A 100 ezer forint körüli, vagy az alatti órák között már bőven lehet olyat találni, ami egy órákkal még csak most ismerkedő laikus számára remek kezdés lehet, és nem tántorítja el az órák világától.

Épphogy megkedvelteti az órákat.

Ezek azért is jó "bevezetők", mert kitapasztalhatod rajtuk az órahordás viselt és nem viselt gondjait, előnyeit, élvezetét.

Skagen Aktiv SKW6007


Az már első látásra nyilvánvaló, hogy a Skagen tervezői nem a szokványos dizájn-iskolát követik. Az Aktív modelljük ugyanis úgy sikerült minimalistára, hogy közben rendkívül látványos lett, különösen a szürke-narancs verzió.

A milánói szíjas óra sötétszürke számlapjának közepén ugyanis egy narancssárga kört helyeztek el a formatervezők, itt vehetjük szemügyre az eltelt másodperceket.

Bár a legtöbb órán ezeket a számokat a számlap szélére helyezik, itt tökéletesen elfér középen is!

Ha tetszik az óra stílusa, akkor annak is örülni fogsz, hogy naptárfunkciót is kapott...


Vostok GAZ 14 Limuzine


Ennek az óragyárnak az órái a legtöbbször 100 ezer forint felett szoktak árban lenni, azonban vannak esetek, vannak modellek amikért megéri még ez is.

Sőt, újabban a Vostok jelen van a középkategóriás órák piacán is, 100 ezer alatt.

Ilyen a GAZ Limuzine, mely annyira elegáns, hogy az ember ránézésére meg sem mondaná, hogy nem egy több százezres óráról van szó.

A minőséget emeli a precízen elkészített bőr szíj is, amely jól illik a számlap kék elemeihez. A GAZ Limusine emellett naptárfunkciót, stoppert és átlagsebesség mérésére alkalmas tachymeter skálát is kapott.

Az óra nagy előnye, hogy háttérvilágított mutatókkal rendelkezik, azaz még a sötétben is leolvasható, hogy mennyi az idő.


Bering 14240-507

Erre mondják az örök klasszikust, hogy egyszerű,d e nagyszerű. Remek régi vágásúnak tűnő, mégis kellemesen elegáns óra, bőr óraszíjjal, vagy modenr mélykék változattal, ami sokkal jobban megy a sporthoz vagy a kinti tevékenységekhez.

A stílusos karóra sötétkék számlapot kapott, amelyen többek között naptárfunkciót is találunk, ráadásul a hét napjait is kijelzi nekünk.

Érdekesség, hogy ez a modell 5 ATM víznyomásig bírja a vizet, vagyis egy autómosás vagy egy esőben való futás sem okoz gondot a számára.