Nomos 300 méterig vízálló csodája: Tangente és Sport modellek

A Nomos az utóbbi években egyre több olyan óramodellt gyártott le, ami nem csak meglehetősen elegánsnak mutatkozott, de alapvetően határozta meg az órák piacát.

Elkezdtek ugyanis minőségi, felső kategóriás órákat is gyártani.

Olyanokat, amik szembe szállnak a legnagyobb svájci órákkal is, és aligha maradnak alul, sőt!

A Nomos Tangente Sport és Sport Club modellek kifejezetten jól sikerültek.De nem csak azért, mert impozáns darabok, és 300 méteres mélységig vízállók, bár ezek valóban fontos és jó tulajdonságaik.

A Neomatik dátum szerkezet felelős a működésükért, robusztus óratokjuk pedig nem csak a víz, hanem az ütődések ellen is remekül véd.

A Sport változatnak 42 mm-es az óratok része, szintén védett a rázkódásoktól, ütődésektől, és természetesen a víztől.

A zafírüveg mögötti számlap pedig kellően letisztult, elegáns.A fekete számlapos és a fehér számlapos változat is megnyerő összehatású. Az arab számok kellő méretbe kerültek fel a számlapra, hogy jól olvashatók legyenek, de ne tolakodóak.

A Nomos belseje is egyedülálló és meglehetősen komplex. A gyártó szerint az óra 145 egyedi darabkából, alkatrészből áll, amit csavarhúzóval szereltek egymásba, sé amik együtt alkotják a meglehetősen precíz működést.

Az óra kézi felhúzós óra, összesen pedig 42 óra járástartalékkal rendelkezik, ami meglehetősen jónak mondható.A Tangente Sport körülbelül 1,3 millió forintba kerül, míg a Club Sport modell ennél valamivel olcsóbb, 1 millió forint körül mozog.

OSZD MEG másokkal is!